Cobiliţa se va cocoţa în "Ford"!

Compania Ford a cumpărat cu 57 milioane euro 72,4% din capitalul Automobile Craiova, în condiţiile în care oferta iniţială era de 55 milioane euro. Ambele oferte au fost deschise, ieri, de comisia de privatizare. Contractul de privatizare a Automobile Craiova va fi făcut public, cu excepţia unor elemente confidenţiale privind planul de afaceri şi proprietatea intelectuală.

1 afișare
Imaginea articolului Cobiliţa se va cocoţa în "Ford"!

Cobiliţa se va cocoţa în "Ford"!

 Capitalul scos la vânzare, de 72,4%, reprezintă 13,716 milioane de acţiuni. Oferta iniţială a fost de 4,0098 euro pe acţiune, compania americană precizând că doreşte să discute cu AVAS pe te-ma renunţării la activele care nu ţin de activitatea de producţie a uzinei auto. Potrivit lui Sebastian Vlădescu, preşedintele comisiei de privatizare a oferta financiară îmbunătăţită a inclus un preţ de 4,1556 euro pe acţiune, iar Ford a fost de acord cu restructurarea Automobile Craiova, Daewoo România şi Mecatim Timişoara, prin transferul activelor conexe într-o entitate nou creată.
     Vlădescu a menţionat că atât contractul de privatizare, cât şi legea specială pentru privatizare urmează să fie prezentate Guvernului în următoarea şedinţă, astfel încât înţelegerea să fie semnată miercuri, 12 septembrie, la salonul auto de la Frankfurt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici