Companiile ar putea intra in criza de bani

Anul viitor Romania ar putea intampina dificultati in a-si acoperi nevoile de finantare externa de 41 miliarde de dolari, din cauza crizei pietelor financiare internationale, care a blocat si a scumpit fluxurile de bani.

1 afișare
Imaginea articolului Companiile ar putea intra in criza de bani

Companiile ar putea intra in criza de bani

David Riley, seful diviziei de rating suveran al Fitch, ne-a declarat ca in actuala conjunctura economica Romania, la fel ca alte tari emergente, isi va reduce fortat cheltuielile si ar putea intra ea insasi in recesiune. Riley estimeaza ca investitiile straine directe de 9,5 miliarde dolari nu vor compensa datoriile scadente in 2009, in valoare de 25 miliarde dolari si nici deficitul contului curent, estimat la 25,7 miliarde dolari.

 

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici