Concurenţa le-a pus gând rău notarilor

După realizarea unei analize a pieţei imobiliare şi a serviciilor conexe tranzacţiilor din acest sector, Consiliul Concurenţei a realizat că una dintre cele mai problematice pieţe este cea a serviciilor notariale.

3 afișări
Imaginea articolului Concurenţa le-a pus gând rău notarilor

Concurenţa le-a pus gând rău notarilor

Piaţa notarială din România se traduce printr-un sistem restrictiv, unde nu există concurenţă şi care practică unele dintre cele mai mari tarife din UE."Situaţia din România este mai gravă decât în alte ţări din Uniunea Europeană. Deşi specialiştii susţin că sistemul legislativ este similar cu al ţărilor europene, noi am constatat din studiul realizat că regimul românesc este mult mai închistat, restrictiv decât aproape toate statele din UE. Ne situăm printre ţări precum Grecia, Portugalia şi Belgia, state care au unele dintre cele mai restrictive sisteme notariale", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei.


Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici