Economia zonei euro îşi revine, în timp ce Germania dă semne de redresare

  • Economia zonei euro va creşte în acest an mai rapid decât se credea până acum.
  • Cel mai mare membru din zona euro va ieşi din cvasi-stagnare, potrivit unui sondaj Bloomberg realizat în rândul analiştilor.
  • Banca Centrală Europeană se pregăteşte să reducă ratele dobânzilor.
Urmărește
713 afișări
Imaginea articolului Economia zonei euro îşi revine, în timp ce Germania dă semne de redresare

Economia zonei euro îşi revine, în timp ce Germania dă semne de redresare

Producţia în uniunea monetară formată din 20 de naţiuni va creşte cu 0,7% în 2024, mai mult decât 0,5% prognozat în sondajul anterior. Produsul intern brut din Germania este văzut acum în creştere cu 0,2%, faţă de 0,1% anterior.

Rezultatele, care includ, de asemenea, actualizări ale perspectivelor pentru Franţa, Italia şi Spania, reflectă starea de spirit mai bună din regiune. Datele privind PIB-ul din primul trimestru au surprins în sens pozitiv, inflaţia se apropie de 2%, iar Banca Centrală Europeană se pregăteşte să reducă ratele dobânzilor.

Economia Franţei ar urma să crească cu 0,8%, cea a Italiei tot cu 0,8%, iar cea a Spaniei cu 2%.

Preşedintele BCE, Christine Lagarde, a declarat luna trecută că economia zonei euro "îşi revine şi vedem în mod clar semne de redresare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici