Studiu: Persoanele obeze sunt mai predispuse să îşi ia mai multe zile de concediu medical

Persoanele obeze sunt mai predispuse să îşi ia mai multe zile de concediu medical decât persoanele cu o greutate normală, potrivit unui studiu realizat la nivel european, notează Sky News.

Urmărește
89 afișări
Imaginea articolului Studiu: Persoanele obeze sunt mai predispuse să îşi ia mai multe zile de concediu medical

Studiu: Persoanele obeze sunt mai predispuse să îşi ia mai multe zile de concediu medical

Academicienii din cadrul grupului de cercetare în domeniul economiei şi politicilor de sănătate de la Institutul pentru Studii Avansate din Viena au declarat că efectele economice ale obezităţii sunt ,,masive" şi au îndemnat factorii de decizie politică să ,,ia mai multe măsuri".

Studiul a fost realizat în 26 de ţări, iar majoritatea datelor au fost colectate în anul 2019. Puţin peste 122.000 de răspunsuri au fost incluse în analiza principală, care au fost ponderate pentru a reprezenta cele aproximativ 147 de milioane de persoane angajate din cele 26 de ţări. Franţa şi Marea Britanie nu s-au aflat printre ţările participante la cercetare.

Rezultatele studiului

Participanţii au fost clasificaţi în funcţie de indicele de masă corporală (IMC), iar absenteismul a fost comparat cu cel al persoanelor care au fost catalogate ca având o greutate sănătoasă.

Cercetătorii au constatat că persoanele cu un IMC cuprins între 25 şi 30 - care au fost clasificaţi ca fiind supraponderali - aveau cu 12% mai multe şanse de a absenta de la serviciu în caz de boală, potrivit Sky News.

Persoanele obeze cu un IMC cuprins între 30 şi 35 au avut cu 36% mai multe şanse de a absenta de la serviciu, în timp ce persoanele cu un IMC cuprins între 35 şi 40 au avut cu 61% mai multe şanse de a avea zile de concediu medical. Participanţii cei mai obezi - cu un IMC de peste 40 - au avut cu 147% mai multe şanse de a fi absenţi de la locul de muncă în caz de boală.

,,Având în vedere traiectoria actuală a obezităţii şi a prevalenţei obezităţii infantile pe care se află multe ţări, factorii de decizie politică trebuie să ia mai multe măsuri pentru a combate obezitatea, folosind toate măsurile disponibile bazate pe dovezi", a declarat, potrivit sursei citate, Dr. Thomas Czypionka, conducătorul studiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici