Corneliu Stoica: "Am ucis la revoluţie"

Corneliu Stoica, campion internaţional la tir-talere, a fost unul dintre cei chemaţi de Dan Iosif să-l apere cu arma în mână în seara de 22 decembrie 1989. În declaraţia dată la Parchet, Stoica a recunoscut că a tras şi a ucis oameni, iar pentru serviciile sale Dan Iosif l-a plătit a doua zi cu 600 de dolari , 1.200 mărci germane şi 5.000 de lei. Plata a fost făcută în fostul sediu al CC al PCR.

6 afișări
Imaginea articolului Corneliu Stoica: "Am ucis la revoluţie"

Corneliu Stoica: "Am ucis la revoluţie"

"Cine a tras în noi/ după 22" a fost una dintre lozincile scandate la toate mitingurile postdecembriste.Justiţia a pedepsit doar crimele comise în perioada 16-22 decembrie 1989, când au murit prin împuşcare 168 de persoane. Însă pentru cele peste 1.170 persoane ucise de gloanţe şi alte peste 2.000 rănite prin împuşcare după 22 decembrie 1989 nu a fost nimeni pedepsit. Justiţia încă nu a stabilit vinovaţii pentru acele crime deoarece anchetele făcute de echipa generalului magistrat Dan Voinea au fost stopate chiar înainte de finalizarea lor prin rechizitoriu de trimitere în judecată.

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici