CSM boicoteaza noua comisie de la Cotroceni

Presedintele consiliului superior al Magistraturii, Anton Pandrea, catalogheaza ca neconstitutionala recenta ordonanta de urgenta a Guvernului prin care a fost modificata Legea raspunderii ministeriale, schimband componenta comisiei prezidentiale de avizare a urmaririi penale a ministrilor.

1 afișare
Imaginea articolului CSM boicoteaza noua comisie de la Cotroceni

CSM boicoteaza noua comisie de la Cotroceni

Mai mult, Pandrea a dat ca probabila contestarea ordonantei la Curtea Constitutionala: "Din punctul meu de vedere, se incalca atat Constitutia, cat si legea de organizare judecatoreasca si statutul magistratilor". Anton Pandrea mai precizeaza ca nu este bine ca in comisia de la Cotroceni sa fie judecatori: "Judecatorii au menirea sa judece, nu sa dea o parere", adaugand ca CSM nu a fost consultat cu privire la ordonanta: "L-am atentionat pe premierul Tariceanu ca e un act care priveste sistemul judecatoresc si ca nu am fost consultati. Daca acest lucru s-ar fi intamplat, avizul ar fi fost negativ".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici