Cu socrul, în loc de Carla Bruni

Vizita preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, primul şef de stat francez care ne vizitează după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, s-a caracterizat printr-o durată scurtă, de numai cinci ore, şi prin semnarea unui "Parteneriat strategic" între cele două ţări.

1 afișare
Imaginea articolului Cu socrul, în loc de Carla Bruni

Cu socrul, în loc de Carla Bruni

Contextul în care are loc vizita este legat în primul rând de tradiţia relaţiilor franco-române – francofonia fiind "un argument în sine" al preşedintelui Nicolas Sarkozy care l-a determinat să vină la Bucureşti, după cum el însuşi a ţinut să sublinieze încă de la începutul conferinţei de presă comune cu preşedintele Traian Băsescu, de la Palatul Cotroceni. În al doilea rând, Sarkozy a venit hotărât să "dinamizeze", după cum declarase, deopotrivă, presei franceze şi celei române, anterior vizitei sale, relaţiile tradiţionale între cele două ţări, mai ales în perspectiva preluării în iulie a Preşedinţiei semestriale a UE de către Franţa. "Ţin să mulţumesc domnului preşedinte Nicolas Sarkozy pentru informarea pe care mi-a făcut-o cu privire la priorităţile Franţei în preşedinţia sa şi, cu această ocazie, vă pot informa că Franţa va avea tot sprijinul României, în calitate de stat membru, pentru realizarea integrală a obiectivelor preşedinţiei sale", a declarat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici