Cum pot salva femeile economia globală

Se spune că femeile sunt pricepute în toate. Dar reprezentantele sexului frumos nu sunt folosite la adevărata lor valoare, afirmă specialiştii americani. Acesta este principalul motiv pentru care femeile ar trebui să-şi pună mai mult amprenta asupra unei cariere în finanţe sau afaceri.

6 afișări
Imaginea articolului Cum pot salva femeile economia globală

Cum pot salva femeile economia globală (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Când sunt vârste fragede, fetele "fac legea", iar băieţii le privesc atent, cu oarecare admiraţie. Pe parcurs ce cresc însă, femeile descoperă că şi ele pot conduce diverse afaceri, aşa cum fac bărbaţii.

Un organism american de studii ştiintifice a demonstrat recent că femeile pot depăşi bărbaţii când vine vorba despre performanţe profesionale, de la investiţii şi riscuri financiare până la chestiuni de politică.
Din Wall Street şi până în West Bank, femeile se diferenţiază de sexul opus atunci când vine vorba despre business.
Femeile reprezintă 46,7% din forta de muncă globală, 16% din Top 500 al celor mai bogaţi oameni din lume şi 3% din presedinţii de companii, potrivit datelor Fortune, transmite Forbes.
Jurnaliştii de la New York Times se întreabă însă "Am fi fost mai bogaţi astăzi dacă în loc de Lehman Brothers am fi avut Lehman Brothers and Sisters?" Potrivit specialiştilor americani, cu mai multe femei în poziţii de CEO şi în consiliile de conducere din sectorul financiar, criza economică ar fi jucat un alt rol pe scena mondială la sfârşitul lui 2008.
"Înarmate" cu abilităţi financiare şi fler managerial, femeile deştepte pot într-adevar să contribuie la salvarea economiei globale. Să vorbim, aşadar, despre trei moduri concrete în care "carieristele" pot ajuta la spargerea "plafonului de sticlă" de deasupra Americii şi celorlalte state ale lumii la ora actuală.
Citeşte mai multe despre cum pot salva femeile economia globală pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici