Cum reacţionează autorităţile la inundaţii. De la modelul Sarkozy la modelul Traian Băsescu

Departe de a facilita momente de "solidaritate naţională", cataclisme naturale precum inundaţiile le oferă politicienilor de a-şi înţepa rivali, a căuta vinovaţi şi a se pune într-o lumină cât mai bună. De pildă, la fel cum preşedintele României, Traian Băsescu, se declara "minţit" de către sinistraţi, şi omologul său francez, Nicolas Sarkozy, a folosit un cataclism drept prilej de răfuială politică.

6 afișări
Imaginea articolului Cum reacţionează autorităţile la inundaţii. De la modelul Sarkozy la modelul Traian Băsescu

Cum reacţionează autorităţile la inundaţii. De la modelul Sarkozy la modelul Traian Băsescu

Deşi inundaţii serioase au avut loc în Franţa chiar şi luna trecută, cel mai grav bilanţ al morţilor pe 2010 s-a înregistrat în luna martie. Atunci, o furtună violentă din Atlantic a inundat localităţile de coastă din provincia vestică Vendée şi a lăsat în urmă 50 de morţi. Majoritatea au fost ucişi în somn. Cu toate că investiţii în diguri ale Guvernului central nu s-au mai efectuat din vremea lui Napoleon Bonaparte, preşedintele a socotit drept principal vinovat pentru numărul mare de victime lipsa de prevedere a primăriilor.

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici