Cum să ai grijă de arbori reali printr-un software care a scanat toţi copacii din Capitală

Capitala are în prezent 1,7 mili­oane de arbori pe spaţiile pu­blice, la care se adaugă 400.000 de alţi copaci pe domeniile pri­vate, potrivit primului recensă­mânt al spaţiilor verzi realizat în Bucureşti, dar şi la nivel naţional.

6 afișări
Imaginea articolului Cum să ai grijă de arbori reali printr-un software care a scanat toţi copacii din Capitală

Cum să ai grijă de arbori reali printr-un software care a scanat toţi copacii din Capitală (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Orice bucureştean va putea consulta evi­denţa arborilor şi a spaţiilor verzi din Capitală şi va putea sesiza administraţiilor publice ar­borii cu probleme prin intermediul unui sistem informatic ce urmează să fie imple­mentat de Primăria Municipiului Bucureşti.

Este pentru prima oară când primăria comandă un astfel de recensământ. Practic, fiecare arbore va fi numerotat şi identificat în funcţie de zece caracteristici, printre care poziţie, stare, vârstă, specie sau dimensiuni.

Potrivit acestui recensământ, care poartă numele de Cadastrul Verde al Capitalei, nu­mărul de arbori a crescut cu aproape 50% în ulti­mele două decenii, de la 1,1 milioane în 1988 la 1,7 milioane în 2010. Cea mai mare parte a arborilor se regăseşte în parcurile din Bu­­cureşti. Parcul Cişmigiu, spre exemplu, con­centrează 3.170 de arbori, dintre care ma­jori­tatea coniferi, iar 10% dintre cei 156 de arbori ocrotiţi din Capitală se regăsesc în acest parc.

Citeşte mai multe despre software-ul care a scanat toti copacii din Capitală pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici