Cursul de schimb, perspective sumbre: 1 euro ar putea ajunge la 4,8 lei

Perspectivele economice mai puţin îmbucurătoare vor pune presiune asupra cursului de schimb. Deficitul bugetar mare şi scăderea PIB vor deprecia leul la final de an. Doar reducerea diferenţei dintre importuri şi exporturi ar putea întări leul, dar asta pe termen mediu.

1 afișare
Imaginea articolului Cursul de schimb, perspective sumbre: 1 euro ar putea ajunge la 4,8 lei

Cursul de schimb, perspective sumbre: 1 euro ar putea ajunge la 4,8 lei

Evoluţia din ultima perioadă a fost determinată de creşterea optimismului pe pieţele internaţionale, unde tot mai multe voci susţin o îmbunătăţire a indicatorilor financiari globali. Şi totuşi, cât va reuşi climatul extern să sprijine stabilitatea leului în raport cu euro, în condiţiile în care o parte din fundamentele economice sunt încă şubrede?Cei mai mulţi dintre analiştii financiari estimează o scumpire a euro până la finele acestui an pe fondul perspectivelor tot mai sumbre privind economia românească.

 

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici