Editorial Cristian Tudor Popescu: M. Geoană e un pesedist pursânge

Da, aşa cum spune dl Geoană la televizor, ne cunoaştem de mult, d-sa şi cu mine, dar prieteni nu mai suntem de aproape 4 ani, de când datează ultima noastră discuţie "în viu". Atunci, dl Geoană i-a ales ca prieteni pe S.O. Vântu, C. Guşe şi alţii din aceeaşi făină, drept care eu nu mai puteam fi decât o cunoştinţă a dânsului.

18 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: M. Geoană e un pesedist pursânge

Editorial Cristian Tudor Popescu: M. Geoană e un pesedist pursânge (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

O cunoştinţă veche, care, prin natura meseriei, îşi aminteşte multe. Dl Geoană se plânge că se iau hotărâri staliniste, nedemocratice, brutale de către conducerea actuală a PSD în ceea ce îl priveşte. Aşa o fi, numai că, din punct de vedere moral, dl Geoană primeşte exact ce merită. Cum altfel s-a procedat în 2005, când Ion Iliescu a fost înlăturat de la conducerea PSD prin comploturi fulgerătoare de hol şi WC al căror beneficiar a fost dl. Geoană? Dar înjunghierea lui Adrian Năstase ca porc de Crăciun în "Noaptea cuţitelor lungi", când a fost ras de la şefia Camerei Deputaţilor, musteşte de democraţie şi umanism, nu? Lucrăturile fioroase de culise în care dl Geoană şi fratele său de lapte, M. Vanghelie, s-au bătut cu grupul Ponta pentru şefia PSD şi s-au dovedit mai slabi, cu ce erau mai puţin "staliniste" şi brutale decât excluderea d-sale votată de Comisia de Integrare în Absolut a PSD?

Îndată ce a intrat în acest partid comunistoid, dl Geoană a înţeles să se conformeze regulilor lui de luptă pentru putere. S-a pretat la toate urzelile, cârdăşiile, manoperele cu putinţă pentru a-şi păstra funcţia. Spune că l-a promovat pe Victor Ponta şi că acesta îi e nerecunoscător, dar d-sa faţă de "sponsorul" Ion Iliescu, de pildă, de ce-a dat dovadă, de milă creştină?
Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici