FAZ: Romania n-ar mai adera azi la UE

Reactie virulenta in presa germana la adresa coruptiei din Romania: prestigiosul cotidian Frankfurter Allgemeine Zeitung, una dintre cele mai influente voci europene, scrie intr-un editorial intitulat "Jalea din Est" ca nici Romania, nici Slovacia nu indeplinesc azi criteriile de aderare.

1 afișare
Imaginea articolului FAZ: Romania n-ar mai adera azi la UE

FAZ: Romania n-ar mai adera azi la UE

Pornind de la intrebarea cum ar actiona UE daca ar mai putea decide maine asupra aderarii celor doua tari, editorialistul Karl Peter Schwarz detaliaza pe larg situatia politica din Slovacia si Romania, criticand actuala guvernare de la Bucuresti pentru ca face tot posibilul "sa submineze reformele ce au permis aderarea". Daca pe timpul lui Adrian Nastase coruptia se masura in tablouri si afaceri imobiliare, "sub Tariceanu ajung cateva kilograme de carnati, niste litri de tuica si cateva mii de euro ca sa cumperi un ministru", considera jurnalistul german.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici