Filiera Transnistria

Actualul ministru de Externe compromite din nou diplomatia romana, girand un proiect otravit pentru Romania.Ministrul roman de Externe Adrian Cioroianu a dovedit inca o data ca nu poate administra diplomatia romaneasca: ieri dimineata a girat cu prezenta sa o conferinta privind rolul societatii civile in regiunea Marii Negre, unde trimisul UE la Chisinau, Kalman Mizsei, a facut afirmatii in contradictie cu politica externa romaneasca, afirmatii lasate fara replica de ministrul Cioroianu.

1 afișare
Imaginea articolului Filiera Transnistria

Filiera Transnistria

Kalman Mizsei a sustinut ca Uniunea Europeana ar trebui sa sprijine financiar societatea civila din Transnistria. Desi este cunoscut ca fiind in preferat de-al lui George Soros, diplomatul maghiar Kalman Mizsei nu a luat in considerare studiul Institutului pentru Politici Publice de la Chisinau care afirma ca: "in republica separatista au fost infiintate peste 600 de organizatii neguvernamentale, aproape toate aflandu-se cel putin sub controlul informativ al serviciilor ruse, multe fiind chiar infiintate de ele". Un exemplu: un ofiter de informatii acoperit, Dmitri Soin, coordoneaza doua ONG-uri transnistrene - insa in acelasi timp este cautat de Interpol pentru doua crime si e acuzat de trafic de armament. De altfel nici Mizsei nu are un trecut linistit: a fost fortat sa demisioneze din functia de reprezentant UNDP la Moscova in septembrie 2006 in urma unui raport care dezvaluia fraudele comise in timpul mandatului sau.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici