Ford nu e interesat de toate terenurile Automobile Craiova

Reprezentanţii Ford şi cei ai Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului s-au întâlnit în fiecare zi din această săptămână pentru a finaliza negocierile privind achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni pe care statul le deţine la Automobile Craiova.

1 afișare
Imaginea articolului Ford nu e interesat de toate terenurile Automobile Craiova

Ford nu e interesat de toate terenurile Automobile Craiova

Întâlnirile au durat de fiecare dată până seara târziu, pentru că Ford doreşte să revizuiască toate clauzele contractului de privatizare, astfel încât totul să fie clar după preluarea societăţii.

Potrivit unor surse din piaţă, la întâlnirea de marţi, care s-a terminat după miezul nopţii, au fost clarificate ultimele aspecte ale tranzacţiei, urmând ca ieri să se revizuiască întregul document. "Contractul va fi semnat, cel mai probabil, săptămâna viitoare, sau cel mai târziu în penultima săptămână din această lună", ne-au declarat sursele.

Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu a anunţat marţi că a discutat foarte mult cu Ford, pentru că în joc nu este o tranzacţie obişnuită. "Practic, când vinzi o afacere nu vinzi doar locul unde să faci producţia, ci vinzi şi utilajele şi know-how-ul şi piaţa de afacere. De data aceasta, Ford vine cu propria lui piaţă de desfacere, cu propriul know-how, cu propriile utilaje, cu investiţii majore, de 675 mil. euro, deci practic ei iau doar locaţia în care să-şi desfăşoare activitatea şi forţa de muncă calificată. Tranzacţia va fi una specială, în care ei vor plăti pentru ceea ce iau de fapt, locaţia unde o să-şi desfăşoare activitatea şi forţa de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici