Guvernul penal a retrocedat ilegal Castelul Bran

Deputaţii au adoptat ieri, Raportul subcomisiei de anchetă privind Castelul Bran, document care stabileşte că retrocedarea şi punerea în vânzare a castelului s-au făcut prin încălcarea prevederilor constituţionale referitoare la dreptul la proprietate şi succesiune. "Din analiza făcută în legătură cu modul în care a fost retrocedat Castelul Bran şi iniţiată procedura de scoatere la vânzare a acestuia, precum şi din examinarea legislaţiei în vigoare a rezultat că au fost comise mai multe ilegalităţi, au fost ignorate dispoziţii legale şi constituţionale în materia proprietăţii şi încălcate reguli procedurale în materia succesiunilor", se menţionează în Raport.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul penal a retrocedat ilegal Castelul Bran

Guvernul penal a retrocedat ilegal Castelul Bran

Părerea Ministerului Culturii nu concordă cu rezultatul raportului. Adrian Iorgulescu a declarat că, din punctul de vedere al ministerului pe care-l reprezintă, retrocedarea Castelului Bran este legală şi că decizia deputaţilor este una "comunistoidă". Iorgulescu a declarat însă că va respecta decizia Parlamentului care cere ministerului Culturii să verifice legalitatea retrocedării Branului, urmând ca în termen de 30 de zile să prezinte un raport legislativului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici