Ianuarie: producţii-record la osanale pentru Ceauşeşti

1989 Pe 7 şi 26 Ianuarie erau zilele de naştere ale cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu. Presa, în frunte cu „Scînteia“, vuia de articole omagiare. Ziarul „Adevărul“ continuă seria de articole consacrate împlinirii a 20 de ani de la răsturnarea comunismului în România.

1 afișare
Imaginea articolului Ianuarie: producţii-record la osanale pentru Ceauşeşti

Ianuarie: producţii-record la osanale pentru Ceauşeşti

Înainte de 7 ianuarie, ziua de naştere a Elenei Ceauşescu, „Scînteia“ publica pe prima pagină articole ample, în care diverse persoane îşi exprimau opiniile despre soţia dictatorului.Regula era ca omagiile să fie scrise de către persoane din conducerea Partidului Comunist. „Articolele nu erau scrise în totalitate de către persoanele semnatare. Nomenclaturiştii doar trimiteau materialele, dar forma şi mărimea  finală a omagiilor o dădeau redactorii de la ziar,  în funcţie de necesităţile editoriale.


Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici