Imperiul SRI

Datorita legislatiei invechite, mentinuta nemodificata din 1991-1992 si pana in prezent, Serviciul Roman de Informatii (SRI), detine in prezent monopolul de operare al tuturor interceptarilor telefonice fixe si mobile. Orice interceptare pe baza de mandat a unei convorbiri telefonice (fixa, mobila sau electronica) purtata in retelele unei companii de comunicatii din tara este inlesnita si monitorizata de catre SRI - detinatorul retelei nationale de comunicatii in materie de interceptari.

1 afișare
Imaginea articolului Imperiul SRI

Imperiul SRI

Daca DNA, SIE, UM 0962 sau alta autoritate efectueaza o interceptare, SRI e la curent cu tot ce se intampla, pentru ca totul trece prin serverele sale. Ba chiar poate sabota activitatea altei institutii, mai ales cand in vizorul anchetatorilor se afla ofiteri ai serviciului. Monopolul instituit de SRI in domeniu este profund anti-european, intrucat favorizeaza actele de politie politica. Unul din efectele negative ale acestui monopol este acela ca alte servicii secrete din Romania, pentru a evita ochii SRI, si-au procurat tehnica de interceptare ilegala a comunicatiilor de telefonie mobila (GSM), de tipul lap-top-urilor disimulate in geamantane. UM 0962 a devenit vestita, sub lungii ani de comanda a chestorului Virgil Ardelean, zis "Vulpea", pentru folosirea acestor valize. Nici un serviciu secret nu va recunoaste insa folosirea acestor valize, intrucat ele nu pot fi folosite legal, pentru constituirea unei probe, nici macar in cazul cand detii o autorizatie de interceptare, deoarece esti obligat sa folosesti reteaua nationala de interceptari creata la nivelul SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici