Inflaţia, în capcana fiscală

Dacă politica monetară a băncii centrale nu va fi ajutată de o politică fiscală prudentă, reducerea inflaţiei nu se va putea realiza în 2008, iar o creştere prea mare a dobânzilor va afecta în mod cert investiţiile, creşterea economică şi deficitul de cont curent, ne-a declarat Cristian Ionescu, managing director Coface România.

1 afișare
Imaginea articolului Inflaţia, în capcana fiscală

Inflaţia, în capcana fiscală

"Pentru a susţine creşterea economică şi a reduce nivelul inflaţiei, politica monetară a BNR, ce poate include noi creşteri ale ratei dobânzii, trebuie ajutată de o politică fiscală prudentă", a spus Ionescu. Acesta a arătat că o politică fiscală prudentă pentru 2008 ar trebui să fie orientată către un deficit bugetar mai mic şi o creştere a salariilor din sectorul public în concordanţă cu inflaţia, dar şi cu creşterea productivităţii. Însă nu trebuie uitat că 2008 este un an electoral, iar măsurile fiscale restrictive ar duce la scăderea popularităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici