Isarescu cere Guvernului sa nu mai arunce cu bani

Guvernatorul BNR afirma ca politica fiscala este de acum parghia principala de reducere a inflatiei, altfel sunt riscuri pentru economie.

1 afișare
Imaginea articolului Isarescu cere Guvernului sa nu mai arunce cu bani

Isarescu cere Guvernului sa nu mai arunce cu bani

BNR cere insistent sprijin in lupta cu inflatia, in special din partea Ministerului Economiei si Finantelor, in conditiile in care trebuie sa se uite cu mai multa atentie spre aducerea sub control a dezechilibrului contului curent, care a ajuns la un minus de 10,2 mld. euro, dupa primele opt luni. Pentru intregul an, deficitul de cont curent este asteptat sa urce la 15,8 mld. euro. "Situatia economica a Romaniei este in continuare pozitiva si administrabila, dar cu imbunatatiri ale mixului de politici economice", a avertizat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici