Italia asmute cetățenii împotriva străinilor

Guvernul de la Roma a dat undă verde ieri creării unor servicii de securitate formate din cetățeni care vor controla străzile pentru a preveni agresiunile sexuale și, în general, infracțiunile de care se fac vinovați străinii, inclusiv români, potrivit autorităților italiene.

1 afișare
Imaginea articolului Italia asmute cetățenii împotriva străinilor

Italia asmute cetățenii împotriva străinilor

Inițiativa este parte a unui decret care înăsprește măsurile luate împotriva violatorilor și a sus pecților de viol. Decretul sti pulează că patrulele de voluntari nu vor fi înarmate și se vor limita la alertarea autorităților. Criticii au acuzat însă că măsura va conduce la derapaje și va favoriza violența, în principal împotriva străinilor.În același context, europarlamentarul liberal român Renate Weber, membră a Comisiei pentru libertăți civile din Parlamentul European, l-a acuzat joi pe ministrul de interne Roberto Maroni că a folosit argumente false în susținerea măsurii care le permite medicilor să-i reclame la poliție pe imigranții ilegali.

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici