Limba maghiara, a doua limba a Romaniei?

Cand nu ascultam ceardasul cu autonomia, oficialii UDMR, trimisi in Parlamentul Romaniei, ne servesc aria cu limba maghiara, grai oficial. Situat pe pozitia a doua a listei candidatilor UDMR pentru Parlamentul European, senatorul UDMR Sogor Csaba a declarat ca va sustine la Bruxelles necesitatea ca limba maghiara sa devina a doua limba oficiala a Romaniei. „Daca ajung la Bruxelles, voi milita pentru ca limba materna maghiara sa fie a doua limba a statului, cel putin in regiunile unde suntem peste 20 la suta”, a spus Sogor Csaba.

1 afișare
Imaginea articolului Limba maghiara, a doua limba a Romaniei?

Limba maghiara, a doua limba a Romaniei?

Acesta si-a exprimat speranta ca, in forul legislativ european, deputatii UDMR vor avea un cuvant de spus, inclusiv in ceea ce priveste redesenarea regiunilor de dezvoltare ale tarii. „Daca autonomia, bilingvismul si regionalismul este bun pentru Europa, va fi bun si pentru Romania”, a mai aratat Sogor Csaba. Nu este nici prima si nu va fi nici ultima data cand reprezentantii UDMR, trimisi si platiti de statul roman “unitar, national si indivizibil”, sa ne reprezinte la forurile europene, nu stiu cum sa se planga mai bine de “conditiile vitrege” pe care le traieste comunitatea maghiara din Romania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici