Macarale râd în soare, la Corod

Pe "italienii" din Corod îi trage aţa înspre casă. Înspre vilele cu etaj, cu scantinat şi coloane italiene, în care au băgat banii trudiţi pe-afară. Înspre bătrânii şi copiii rămaşi în sat. Câţiva dintre ei s-au întors de tot. Au adus din Padova la Corod macarale şi mii de euro cu care şi-au deschis firme de construcţii. Dar şi o altă mentalitate.

1 afișare
Imaginea articolului Macarale râd în soare, la Corod

Macarale râd în soare, la Corod

Are salopetă şmecheră, de culoare azurie, branduită pe mâna dreapta cu numele firmei italiene. Şi stă pe mar’nea drumului din Corod, aşteptând să muncească. Aici nu e ca la Milano. "Cum e în România?". "Să-ţi sară mucii, să-i dai cu flit!", se enervează el şi se uită în sus, la cer, de parcă acolo ar fi guvernul. "Taxe mari şi multe, decât să te apuci de-o treabă, mai bine te lipseşti." Sava Ion are o fată la liceu, clasa a XII-a, şi cinci băieţi în Italia, plecaţi din ’98. Au prins cheag în ţară străină, s-au asociat cu italienii şi şi-au tras două firme de construcţii. "Facem case acolo, construim de la pământ până la acoperiş. Şi văruim, dacă-i nevoie." Aici stă degeaba de câteva zile. Păcat de macaraua adusă din Italia, care face acum umbră degeaba clădirii în construcţie. O casă uriaşă pentru trei familii. "Nu sunt oameni buni aici, n-am cu cine face treabă. Nu ai bază, au rămas hebeticurile. Azi a luat bani, mâine îi bea şi nu-l mai vezi o săptămână la lucru."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici