Marea secetă din 2007 a costat Republica Moldova o pătrime din PIB

Republica Moldova se află în pragul unei crize alimentare, generată de starea de secetă prelungită. Conform unor estimări oficiale, acest fenomen a costat Republica Moldova circa o pătrime din PIB şi mulţi dintre specialiştii de la Chişinău spun că această criză este mult mai gravă decât cea din 1946, când Basarabia s-a confruntat cu o foamete fără precedent.

2 afișări
Imaginea articolului Marea secetă din 2007 a costat Republica Moldova o pătrime din PIB

Marea secetă din 2007 a costat Republica Moldova o pătrime din PIB

Preşedintele Vladimir Voronin a semnat un decret privind sporirea securităţii alimentare a ţării, iar premierul Tarlev a sugerat agricultorilor din raionul Ocniţa să renunţe la subvenţiile acordate de stat în favoarea raioanelor de sud ale Moldovei, afectate grav de secetă, dar numai circulaţia hârtiilor oficiale nu rezolvă problema. Presa de la Chişinău a prezentat în această perioadă efectele colaterale ale se­cetei: pentru supravieţuire, ţă­ranii din toate raioanele Republicii Moldova au început să îşi vândă vitele la preţuri derizorii, de câteva sute de lei moldoveneşti, şi o clasă întregă de speculanţi s-a ridicat şi s-a îmbogăţit. Fenomenul este la fel de prezent şi în România, unde animalele din gospodăriile ţăranilor sunt înstrăinate la preţuri derizorii către intermediari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici