- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (13.05.2024, 18:48)
- Tiberiu Sabo
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE elaborează planuri de securitate pe termen lung pentru Ucraina
- Uniunea Europeană pregăteşte un proiect de sprijin pe termen lung pentru Ucraina în războiul cu Rusia.
- Este vorba despre livrare de arme, pregătire militară şi alte forme de ajutor pentru anii următori.
Urmărește
223 afișări
UE elaborează planuri de securitate pe termen lung pentru Ucraina
Uniunea Europeană vine cu promisiuni de sprijin pe termen lung pentru securitatea Ucrainei, asigurând Kievului mai multe arme, pregătire militară şi alte tipuri de ajutor pentru anii următori, potrivit unui proiect de document.
Proiectul stabileşte angajamentele de securitate ale UE faţă de Ucraina, pe care oficialii speră să le oficializeze în iunie sau iulie.
Documentul face parte dintr-un efort mai amplu al partenerilor Ucrainei de a oferi asigurări că vor fi alături de Kiev pe termen lung, în condiţiile în care nu se întrevede sfârşitul războiului cu Rusia şi nu există nicio perspectivă imediată de aderare la UE sau NATO.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri parlamentare 2024. 98% dintre voturi au fost numărate
-
Războiul din Ucraina, ziua 1013. Olaf Scholz reafirmă suportul Germaniei pentru Ucraina cu un pachet militar de 650 milioane de euro / SUA exclude posibilitatea returnării armelor nucleare în Ucraina / Ofensiva din noiembrie a Rusiei: 347 rachete şi peste 2.500 de drone
-
Cine sunt POT şi S.O.S. România, noile partide din Parlament. Cine este SENS, partidul aflat la pragul de Parlament
-
Lidera POT anunţă post cu apă de trei zile după intrarea în Parlament: "Slavă lui Hristos pentru tot ce ne-a dat". Partidul l-a susţinut pe Călin Georgescu
"Pornind de la sprijinul existent, angajamentele de securitate ale Uniunii Europene includ un sprijin pe termen lung pentru securitatea şi apărarea Ucrainei", se arată în proiectul de 10 pagini, datat 12 aprilie, consultat de Reuters.
Ambasadorii celor 27 de ţări membre ale UE au discutat textul luna trecută la Bruxelles, iar acesta reprezintă acum baza discuţiilor cu Ucraina, potrivit diplomaţilor Uniunii Europene.
Opt dintre aliaţii Kievului, inclusiv Marea Britanie şi membri ai UE precum Germania şi Franţa, au semnat propriile garanţii de securitate cu Ucraina în ultimele luni.
Pe de altă parte, oficialii europeni subliniază că astfel de acorduri nu sunt acelaşi lucru cu pactul de apărare reciprocă dintre statele membre NATO. Mai degrabă, ele sunt promisiuni de a furniza Ucrainei arme şi alte ajutoare pentru a-şi consolida propria securitate şi pentru a descuraja orice invazie viitoare.
Documentul enumeră nouă forme de ajutor în domeniul securităţii şi apărării pe care UE va continua să le ofere - inclusiv livrări de arme, pregătirea soldaţilor, cooperarea în domeniul industriei de apărare şi ajutor pentru deminare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: EXIT POLL CURS 21:00 (fără Diaspora) – Alegeri parlamentare 2024: PSD conduce cu 25,7% pentru Senat și 25,5% pentru Camera Deputaților. AUR e pe locul 2, cu 19,5% și 19,3%
Citește pe www.zf.ro: Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Armata ucraineană afirmă că Rusia a avut „succes parţial" în apropierea de un sat din nordul Harkov
Citește și: Serbia reafirmă sprijinul pentru Ucraina, dar refuză să susţină sancţiunile care vizează Rusia
Citește și: Cine va fi succesorul lui Putin?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL 19:00 (fără Diaspora). Alegeri parlamentare 2024: PSD – 26%, AUR – 19%, USR – 15,5%, PNL – 15,5%
Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
A PĂRĂSIT ROMÂNIA! Vedeta care s-a mutat în America, fără să mai stea pe gânduri. A făcut schimbarea pentru cariera ei de...
CANCAN.RO
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea MULT în week-end. Mihaela Bilic: „Avem trei variante…”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe