Monica Macovei a câştigat 13.366 euro dintr-un proces contra României la CEDO

Este primul caz în care o persoană de etnie romă este despăgubită internaţional pentru rele tratamente din partea poliţiei române. Macovei a fost primul apărător al lui Belmondo Cobzaru, bătut în urmă cu 10 ani în sediul poliţiei din Mangalia.

1 afișare
Imaginea articolului Monica Macovei a câştigat 13.366 euro dintr-un proces contra României la CEDO

Monica Macovei a câştigat 13.366 euro dintr-un proces contra României la CEDO

Dumitru Cobzaru, cetăţean român de etnie romă, a câştigat, ieri, procesul intentat statului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), pentru că nu i s-a făcut dreptate în ţară, după ce a fost bătut de poliţişti, în urmă cu 10 ani. Pe 4 iulie 1997, dl. Cobzaru s-a ales cu un traumatism craniocerebral, care a necesitat două săptămâni de îngrijiri medicale, după o vizită la Poliţia Mangalia. Mărturia verişoarei sale, care l-a însoţit la poliţie şi a văzut echimozele pe care le avea după ce a ieşit de acolo, nu a fost luată în considerare de procurorii către care Cobzaru a făcut plângere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici