Nicolae Ceauşescu, "bancher roşu"

decembrie 1989, lumea comunistă era în fierbere, pro­tes­te­le faţă de contra guvernele susţinute de Moscova luând o am­ploare fără precedent. Numai la Bucureşti totul era roz, Congresul al XIV-lea al PCR reconfirmându-l pe Ceauşescu în fruntea partidului. În timpul vizitei lui Gorbaciov la Bucureşti din 1987, s-a mimat prietenia. Aflat la Moscova, la întru­nirea Tratatului de la Var­şo­via, la 4 decembrie 1989 liderul de la Bucureşti a cerut o între­vedere bilaterală cu Mihail Gorbaciov.

1 afișare
Imaginea articolului Nicolae Ceauşescu, "bancher roşu"

Nicolae Ceauşescu, "bancher roşu"

Bucureşti a cerut o între­vedere bilaterală cu Mihail Gorbaciov. "Ţarul roşu" s-a în­grozit de proiectele sale – dorea să devină un "bancher roşu", să credi­te­ze statele în curs de dezvoltare. În exclusivitate pentru Jurna­lul Naţional, Ion Coman, membru al CPEx în 1989, confirmă această informaţie.

 

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici