Preţul petrolului scade dramatic pe burse. Când va scădea preţul benzinei în România?

Cotaţia barilului de petrol a scăzut dramatic la începutul şedinţei de tranzacţionare de vineri pe bursele asiatice. Preţul barilului de petrol, cu livrare în luna iunie, a scăzut cu 3,86 de dolari, până la 95,94 de dolari, scrie Forbes.

3 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade dramatic pe burse. Când va scădea preţul benzinei în România?

Preţul petrolului scade dramatic pe burse. Când va scădea preţul benzinei în România? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Motivul, după cum susţin analiştii citaţi de publicaţia americană, este că investitorii se aşteaptă ca statisticile privind piaţa forţei de muncă din SUA să fie mai proaste decât era de aşteptat, ceea ce, pe termen lung, se traduce într-o cerere mai mică de combustibili şi alte produse petroliere.

Preţul barilului a suferit joi cea mai mare scădere în cadrul unei singure şedinţe de tranzacţionare din aprilie 2009, de 9,44 dolari, ajungând la 99,8 dolari. Principalul motiv a fost că investitorii au ajuns la concluzia că din cele mai recente date privind economia SUA reiese că aceasta dă semne de încetiniri. În ceea ce priveşte statisticile privind piaţa forţei de muncă, oficialii de stat americani au declarat că săptămâna trecută numărul cererilor de şomaj a crescut la 474.000, cel mai mare nivel din ultimele opt luni.

Preţul litrului de benzină ar trebui să scadă sub 5 lei pe litru

Relaţia de preţ dintre barilul de petrol şi costul unui litru de benzină la pompă este de 40-50 de bani pentru fiecare 20 de dolari adăugaţi la preţul barilului de petrol, după cum a explicat recent, pentru gândul, Gheorghe Tampiza, coordonatorul strategiei de dezvoltare al Lukoil România.

Citeşte mai multe despre scăderea preţului petrolului pe burse pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici