Procurorul Angela Ciurea: „Mi s-a cerut sa nu anchetez anumite persoane in dosarele Nuclearelectrica, Alro Slatina, Hayssam”

Fostul procurorul general adjunct al DIICOT, Angela Ciurea face, într-o cerere de protecţie adresată mai multor instituţii şi intrată în posesia Q Magazine, dezvăluiri incredibile vizavi de modul în care ar fi intervenit în activitatea ei superiorii săi, pentru a ancheta sau nu anumite persoane în foarte multe dosare sensibile.

99 afișări
Imaginea articolului Procurorul Angela Ciurea: „Mi s-a cerut sa nu anchetez anumite persoane in dosarele Nuclearelectrica, Alro Slatina, Hayssam”

Procurorul Angela Ciurea: „Mi s-a cerut sa nu anchetez anumite persoane in dosarele Nuclearelectrica, Alro Slatina, Hayssam”

Procurorul Angela Ciurea explică faptul că, atâta timp cât a fost procuror adjunct al DIICOT, a instrumentat dosare sensibile şi a „coordonat ancheta penală desfăşurată în dosare intens mediatizate, cu implicarea unor marcante figuri ale vieţii politice româneşti, toate aceste dosare interesând siguranţa naţională a României".

 

Ciurea spune că imediat după ce a preluat aceste dosare şefii săi ierarhici i-ar fi solicitat insistent să nu ancheteze anumite persoane în dosare precum traficul de armament din România - cauza disjunsă din dosarul „fuga lui Omar Hayssam", dosarele legate de Alro Slatina şi Nuclearelectrica, care au fost separate din ancheta de spionaj în legatură cu privatizările strategice.

 

„Ulterior desemnării, la scurt timp, în urma evoluţiei anchetelor, mi s-a cerut insistent de către şefii mei ierarhici de la acea dată să mă retrag din aceste dosare, ori să efectuez sau nu acte de urmărire penală asupra unor persoane din mediul politic sau economic, împotriva convingerii mele, şi nu am dat curs acestor presiuni, lucru care a dus la represalii împotriva mea", susţine Angela Ciurea în cererea de protecţie pe care Q Magazine o prezintă în exclusivitate.

Citeşte tot materialul pe www.qmagazine.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici