Replica bancherilor la miscarea BNR: Este insuficient, sa mai vina o reducere. Bancile nu se grabesc sa reduca dobanzile la credite si spun ca oricum nu exista cerere de la clienti.

Toti bancherii se arata bucurosi ca BNR a redus dobanda cu jumatate de punct, la 7,5%, dar cand vine vorba de ieftinirea creditului in lei replica lor este ca dobanzile pentru clienti vor scadea doar in timp si in pasi mici si continua sa invoce lipsa cererii.

5 afișări

In timp ce Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, spune ca "mingea este acum la banci", bancherii sustin ca ar fi nevoie ca BNR sa intareasca semnalul de reducere a dobanzii. "BNR ne-a surprins placut, intr-adevar. Este o masura luata tarziu, dar e bine si asa.Ar fi o dovada de profesionalism daca ar mai face un pas similar, dar nu cred ca va veni prea curand", afirma Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania.


Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici