Republica semi-prezidentiala sau parlamentara?

Partidele au reinceput disputa pe tema revizuirii Constitutiei. Miza - republica parlamentara versus republica prezidentiala. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat ca legea fundamentala ar trebui modificata, in sensul introducerii republicii parlamentare, in care presedintele este ales de Legislativ, pentru eliminarea riscului unui regim autoritarist.

1 afișare
Imaginea articolului Republica semi-prezidentiala sau parlamentara?

Republica semi-prezidentiala sau parlamentara?

Nu este pentru prima data cand liberalii isi anunta optiunea pentru republica parlamentara. Aceasta idee este sustinuta si de UDMR si PC.  De cealalta parte, democratii sustin ca cetatenii ar trebui sa aiba un rol major in alegerea formei de guvernamant si a tipului de republica si ca doar partidele incapabile sa ofere lideri si programe politice credibile ar putea opta pentru republica parlamentara. PD opteaza pentru un sistem semiprezidential, pe model francez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici