Salmonella din carne - cauza imbolnavirilor de la Navodari

Persoanele care s-au imbolnavit de toxiinfectie alimentara in tabara Navodari, in marea majoritate copii, au fost infectate cu bacteria salmonella, releva primele rezultate ale medicilor. Salmonella poate cauza chiar si decesul persoanei infectate.

1 afișare
Imaginea articolului Salmonella din carne - cauza imbolnavirilor de la Navodari

Salmonella din carne - cauza imbolnavirilor de la Navodari

Dr. Marius Enescu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica din Constanta, a confirmat, ieri, ca rezultatele analizelor efectuate asupra persoanelor spitalizate - dupa ce au luat masa la cantina taberei „Lebada” din Navodari - releva prezenta bacteriei salmonella tip B în coprocultura recoltata de la primii doi copii internati. Alimentul incriminat este carnea de pui din care a fost gatita mâncarea servita la prânz si la cina, pe 7 iunie, spune Enescu, citat de Mediafax. Ieri, pâna la inchiderea editiei ziarului, se confirmasera 28 de cazuri de infectare cu salmonella, la copiii care au mânca in tabara de la Navodari. In total, in cursul zilelor de duminica si de luni, 88 de persoane, in majoritate copii, au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase Constanta, acuzând stari de greata, febra si voma. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a luat atitudine referitor la cele intâmplate in tabara de la Navodari, apartinând SC SIND România SRL Bucuresti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici