Se dezgheata piata de fuziuni in sectorul bancar? OTP discuta cu Carabulea cumpararea pachetului de control la Carpatica

OTP Bank, cel mai mare grup financiar maghiar, este in discutii cu omul de afaceri sibian Ilie Carabulea pentru cumpararea pachetului de control la Carpatica, una dintre putinele banci cu actionariat privat romanesc, afirma surse din piata financiara.

3 afișări

"Sefii grupului OTP au avut o intalnire cu Ilie Carabulea si consilierii sai si i-au inaintat o oferta pentru cumpararea unui pachet de 70% din actiunile bancii", spun sursele citate.Carabulea este cel mai mare actionar individual al Carpatica, cu un pachet de 36,4% din actiuni.Alin Albu detine un pachet de 10% din actiuni, in timp ce restul de 53% din titluri sunt impartite intre actionari mici, potrivit celor mai recente date publicate de Depozitarul Central. Spre exemplu, Atlassib, o companie de transport controlata de Carabulea, detine 4% din actiunile bancii.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici