Securitatea nu şi-a microfilmat arhiva decât pe jumătate

Fără programe de guvernare şi identitate ideologică distinctă, partidele politice au transferat dezbaterile pe terenul confruntării cu trecutul. Prezentăm în cele ce urmează o discuţie cu dl George Cristian Maior, directorul SRI, despre alfa şi omega politicii româneşti – producţia de rapoarte, note, informări şi sinteze a Securităţii.

1 afișare
Imaginea articolului Securitatea nu şi-a microfilmat arhiva decât pe jumătate

Securitatea nu şi-a microfilmat arhiva decât pe jumătate

"De exemplu, Ministerul Apărării şi armata. Care sunt şi au fost depozitarii unor arhive din zona de contrainformaţii militare, extrem de interesante. Dar şi Ministerul Justiţiei cu Direcţia a VI-a care este chintesenţa, dacă ar fi să facem o analiză, a ceea ce ar putea să reprezinte ideea de poliţie politică în România. Pentru că acolo se concentra şi se finaliza tot până la urmă – în Justiţie; într-un fel sau altul, influenţată de acţiunea Securităţii", a declarat Maior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici