Şi cu numărul 8 … Ilieeee Balaci

Aşa îl prezenta înainte de fiecare meci crainicul Stadionului "Central", Constantin Popescu, pe cel care a scris una dintre cele mai frumoase pagini ale fotbalului craiovean: Minunea Blondă, Prinţul din Bănie, Cel mai iubit dintre olteni. A fost odată ca niciodată Ilie Balaci. Este şi acum. Nu mai poartă numărul 8, ci 51. La ani.

1 afișare
Imaginea articolului Şi cu numărul 8 … Ilieeee Balaci

Şi cu numărul 8 … Ilieeee Balaci

Ilie s-a născut la data de 8 septembrie 1956 în comuna Bistreţ din judeţul Dolj. În acte este trecut că a venit pe lume la 13 septembrie. "Am o singură explicaţie pentru acest lucru. Fiind la ţară, se ajungea mai greu la Sfatul Popular pentru a se declara naşterea. Ai mei cred că au ajuns cu cinci zile mai târziu", spune zâmbind Balaci. De când se ştie a fost legat de Craiova. De tot ceea ce a însemnat ea. A debutat la 16 ani şi a jucat 285 de meciuri sub culorile alb-albastre, marcând de 76 de ori. La 13 septembrie 1978, "U" Craiova a întâlnit acasă, în primul tur al Cupei Cupelor, pe Fortuna Düsseldorf, fiind înfrântă cu scorul de 3-4. "A fost meciul care m-a bulversat total. La câteva ore după terminarea partidei am fost anunţat că am fost suspendat pe termen nelimitat. Cine mă suspendase? De ce? Pentru ce? Am aflat a doua zi. Conducerea PCR Dolj m-a considerat vinovat de înfrângere. N-aveam voie să mă antrenez nicăieri, nu mai ştiam ce să fac", spune fostul optar al Ştiinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici