Statul italian a răpit 4 copii români

Patru copii, cetăţeni români, au dispărut ca într-o „gaura neagră”, în Italia. Statul italian i-a despărţit de mamă. Cu toţii se aflau la Torino. Apoi, autorităţile italiene au demarat procedurile de adopţie, fără a notifica măcar Bucureştiul.

1 afișare
Imaginea articolului Statul italian a răpit 4 copii români

Statul italian a răpit 4 copii români

După 2(doi!) ani de insistenţe ale autorităţilor române, care au cerut justificat repatrierea copiilor, Italia a informat, abia zilele trecute, că trei dintre copii vor fi adoptaţi de familii diferite. Nu se dau nume, nu se spune nimic despre familiile italiene adoptive. Practic, pentru familia lor naturală şi pentru ţara lor de origine, acei copii sunt ca dispăruţi – se ştie doar că au sporit cu patru suflete populaţia Italiei. Rămân în urmă doar fotografiile şi o scrisoare prin care unul dintre micuţi ţipă din centrul de plasament italian: „Te iubesc mama, vreau acasă!” Faptele s-au petrecut cu eludarea legislaţiei României, care interzice adopţiile internaţionale. A fost încălcată şi Convenţia de la Haga privind drepturile copilului, întrucât nu s-a ţinut cont de faptul că minorii aveau şi rude apropiate în ţara de origine. Zadarnic, bunica din partea mamei a cerut să i se încredinţeze copiii, iar autorităţile române au confirmat, prin anchete sociale, că are capacitatea de creştere a celor 4 fraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici