SUA, exclusă din clubul select al lumii. Ce ţări sunt acum în faţa Statelor Unite

Deşi cele mai puternice trei agenţii de evaluare financiară din lume - Moody’s, Fitch şi Standard&Poor’s (S&P) - sunt controversate, iar unii analişti economici le fac părtaşe la declanşarea crizei financiare mondiale din 2008, notele date de ele statelor şi companiilor interesează pe toată lumea. Tocmai de aceea, retrogradarea SUA de către S&P, pentru prima dată în istorie, a surprins pe toată lumea, iar consecinţele sunt aşteptate abia luni, la deschiderea burselor.

6 afișări
Imaginea articolului SUA, exclusă din clubul select al lumii. Ce ţări sunt acum în faţa Statelor Unite

SUA, exclusă din clubul select al lumii. Ce ţări sunt acum în faţa Statelor Unite (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Retrogradarea SUA de către S&P este cu atât mai suprinzătoare, cu cât celealte două agenţii de rating au confirmat ratingul maxim al ţării, chiar dacă cu perspectivă negativă.

Analiştii financiari spun, însă, că decizia era oarecum de aşteptat, după ce politicienii de la Washington au tergiversat două luni luarea unei decizii în legatură cu majorarea plafonului de îndatorare şi au ţinut o lume întreagă pe jar.

Dupa retrogradarea SUA, au mai rămas 15 ţări în toată lumea (plus o insulă foarte mică - Isle of Man, pe coasta de vest a Marii Britanii) care mai fac parte din clubul statelor cu rating maxim, acordat atat de S&P, cât şi de Moody's, potrivit CNN.

Citeşte mai departe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici