Tăriceanu mută la F16

Cu toate că negocierile oficiale nici măcar nu au început, premierul Tăriceanu a aprobat deja lista scurtă a avioanelor multirol care ar putea fi achiziţionate de România. La sfârşitul lunii septembrie, primul-ministru a aprobat un memorandum secret, care împarte „note“ fiecărui tip de avion multirol înscris în cursa pentru contractul de 3,5 miliarde de euro.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu mută la F16

Tăriceanu mută la F16

Guvernul are deja preferinţe oficiale în pri vinţa avionului multirol, chiar dacă negocierile cu cei cinci ofertanţi nici măcar nu au început. Un memorandum întocmit de Ministerul Apărării la sfârşitul anului 2007 şi aprobat de premierul Tăriceanu pe 22 septembrie 2008 demonstrează că, de fapt, nu există decât doi producători de avioane care sunt luaţi serios în calcul pentru a primi cele 3,5 miliarde de euro care vor fi investiţi de statul român pentru acest program: Lockheed Martin (fabricantul lui F35 JSF şi F16) şi suedezii de la SAAB (care produc JAS 39 Gripen).

 

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici