"Ucigasul tatalui meu preda la facultatea mea!"

Generalul Paul Vasile, acuzat ca a tras in oameni pe Calea Girocului, pe 17 decembrie 1989, in timpul Revolutiei de la Timisoara, este acum profesor la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii de Vest, unde studiaza fiica uneia dintre victime.

1 afișare
Imaginea articolului "Ucigasul tatalui meu preda la facultatea mea!"

"Ucigasul tatalui meu preda la facultatea mea!"

Geanina Juganaru avea 10 ani in decembrie 1989 cand tatal ei, Dumitru Juganaru, a fost impuscat in fata blocului, pe Calea Girocului, azi Calea Martirilor. Glontul a venit din dispozitivul militar condus de maiorul Paul Vasile, devenit intre timp general in Armata Romana. Magistratii militari sustin ca, in 17 decembrie 1989, la ora 20.30, maiorul Paul Vasile coordona misiunea de recuperare a trei transportoare blindate, blocate de demonstranti. Ordinele erau clare - impuscarea celor care manifestau impotriva regimului Ceausescu. Acum, Geanina Juganaru are 28 de ani si este studenta la master, anul II, Facultatea de Stiinte Politice. La aceeasi facultate, generalul Paul Vasile este profesor titular. Decanul facultatii, Ioan Biris, declara ca acesta preda geostrategie, geopolitica, siguranta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici