UE: 300.000 de romani vor primi inapoi taxa auto

UE cere Guvernului sa returneze romanilor banii luati din taxa auto, indiferent cum se va schimba aceasta. Momentan, autoritatile de la Bucuresti tac.

1 afișare
Imaginea articolului UE: 300.000 de romani vor primi inapoi taxa auto

UE: 300.000 de romani vor primi inapoi taxa auto

Comisarul european pentru Taxe, László Kovács, a declarat, intr-un interviu pentru RFI, ca Guvernul Romaniei ar trebui sa garanteze ca va returna taxa de inmatriculare, chiar si in cazul in care legislatia va fi modificata si Romania nu va fi trimisa la CEJ. De la inceputul anului si pina in luna septembrie s-au importat 338.000 de autoturisme, dintre care 109.000 second-hand. Aceasta inseamna ca, in cazul in care dorinta Comisiei Europene va fi respectata, fiecare nou proprietar de masina din 2007 ar trebui sa primeasca de la stat, in medie, 512 euro. In primele noua luni, statul a strins din taxa 717 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici