Vacanţa de 1 Decembrie, un business de 5 mil. euro pentru pensiunile din Valea Prahovei şi Braşov

Sfârşitul de săptămână prelungit datorită zilei de 1 Decembrie va aduce în conturile proprietarilor de pensiuni şi restaurante din Valea Prahovei şi Braşov circa 4-5 milioane de euro, cererile de cazare din staţiunile montane din aceste zone dublându-se în ciuda preţurilor semnificativ mai mari.

5 afișări
Imaginea articolului Vacanţa de 1 Decembrie, un business de 5 mil. euro pentru pensiunile din Valea Prahovei şi Braşov

Vacanţa de 1 Decembrie, un business de 5 mil. euro pentru pensiunile din Valea Prahovei şi Braşov (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Astfel, cele 23.000 de locuri de cazare sunt ocupate aproape în totalitate în perioada 1 - 4 decembrie, deşi sunt şi unii turişti care au preferat să plece în city breakuri în oraşe europene, unde se organizează târguri de Crăciun, decât să lase aproape 200 de euro pentru câteva zile la Braşov sau pe Valea Prahovei.

"Toate camerele au fost rezervate cu o săptămână înainte, faţă de un weekend obişnuit, când pensiunea funcţionează doar la jumătate din capacitate. Este o ocazie specială ziua de 1 Decembrie care ne ajută să plătim facturile la utilităţi din veniturile încasate", a declarat Oana Ivan, proprietara pensiunii New Aosta Garden din Sinaia, cu o capacitate de 18 locuri în 8 camere. Tariful pe noapte la cazare este de 120 de lei. Proprietara pensiunii din Sinaia a declarat că cei mai mulţi turişti au rezervate camere de joi până duminică, în tariful de cazare nefiind inclusă şi masa.

Dacă se ia în calcul un preţ de 200 de euro de persoană, pentru masă şi cazare, încasările proprietarilor de pensiuni, hoteluri şi restaurante din cele mai cunoscute staţiuni de pe Valea Prahovei şi Braşov s-ar putea ridica la 4-5 milioane de euro, luând în calcul 23.000 de turişti cazaţi, potrivit estimărilor Ziarului Financiar.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici