Videanu şi-a numit prietenii în CA al Petrom

În scandalul creşterii preţurilor la benzină pare a fi fost uitat un aspect important. Statul român - prin Ministerul Economiei, deţinător a 20% din acţiunile Petrom - are atribuţii şi poate influenţa politica de preţuri a celei mai mari companii petroliere din România. Se naşte în mod logic, întrebarea: "De ce nu acţionează statul român pentru stoparea creşterii preţului la carburanţii auto?".

3 afișări
Imaginea articolului Videanu şi-a numit prietenii în CA al Petrom

Videanu şi-a numit prietenii în CA al Petrom

Ministerul Economiei, deţinătorul a 20% din acţiunile Petrom, are doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al companiei, numiţi din vremea mandatului lui Adriean Videanu. Aceşti doi membri ai CA al Petrom au, conform legislaţiei în vigoare, posibilitatea să exercite controlul asupra modului în care structura de management conduce firma şi ia deciziile. Mai mult chiar, statul român are dreptul de a opri orice hotărâre a managerilor de la Petrom, fiind deţinătorul "votului de aur".

Citeste toata stirea pe www.cotidianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici