- Home
- Sănătate
- (08.09.2024, 06:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A fost descoperită gena care te face să trăieşti mai mult. Se mai găseşte la muşte şi la viermi
Cercetările daneze au identificat proteina Oser1 ca fiind factorul-cheie al longevităţii şi sănătăţii.
Urmărește
2136 afișări
A fost descoperită gena care te face să trăieşti mai mult
Somn, exerciţii fizice, viaţă socială, o dietă bogată în fructe şi legume. Există multe sfaturi despre cum să încerci să ai o viaţă lungă.
Totuşi, cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au adăugat un plus de cunoştinţe pe această temă, descoperind rolul unei proteine cunoscute sub numele de Oser1, care pare să aibă o mare influenţă asupra longevităţii şi ar putea deschide calea pentru noi tratamente.
Nu este prima dată când se identifică o asociere între o proteină şi o predispoziţie mai bună de a trăi mai mult şi mai sănătos.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Veste proastă pentru Zelenski și planul său de victorie: Biden nu va participa la summit-ul Ramstein, din cauza uraganului Milton
-
Aglomeraţie la Catedrala Mitropolitană unde se află racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Parascheva
-
Armata israeliană desfăşoară a patra divizie în ofensiva terestră din Liban. Numărul trupelor de pe teren este acum probabil de 15 000. Atacuri aeriene intense în sudul şi estul ţării
-
Ion Cristoiu: Cazul Judith Coplon sau Afacerea de spionaj în care sunt implicaţi şi refugiaţi români din America
Un studiu anterior coordonat de Annibale Puca de la MultiMedica Group din Milano şi Paolo Madeddu de la Universitatea din Bristol a identificat rolul proteinei BPIFB4, în varianta sa Lav, la centenari.
10 gene au schimbat longevitatea
Acum, datorită unei lucrări ale cărei rezultate au fost publicate în revista Nature Communications, echipa daneză a identificat un nou factor pro-longevitate: „Este o proteină care există la diferite animale, precum muştele de fructe, viermii de mătase şi oamenii”, explică Lene Juel Rasmussen, autor al studiului.
Cercetătorii au descoperit Oser1 studiind un grup mai mare de proteine reglementate de factorul de transcripţie principal Foxo, cunoscut sub numele de hub de reglementare a longevităţii.
„Am găsit 10 gene care, atunci când le-am manipulat expresia, au schimbat longevitatea. Am decis să ne concentrăm pe una care părea să aibă o influenţă mai mare, gena Oser1”, spune Zhiquan Li, primul autor al cercetării.
După ce au studiat-o pe modele animale, oamenii de ştiinţă se concentrează acum pe rolul genei la oameni, „dar până în prezent s-au publicat foarte puţine informaţii despre acest lucru”, subliniază specialiştii.
Scopul este ca identificarea să ofere noi ţinte de medicamente pentru bolile legate de vârstă, cum ar fi bolile cardiovasculare şi neurodegenerative.
Citește pe alephnews.ro: Interdicția CCR în cazul Dianei Șoșoacă setează un precedent foarte periculos. Cele 2 aspecte halucinante la această decizie
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Lumea şi nici chiar companiile germane nu mai vor strunguri, freze şi ferăstraie circulare „Made in Germany“
Mark Zuckerberg nu ştie să piardă: Şeful Meta încaseză miliarde după un pariu imposibil şi ia faţa aproape tuturor miliardarilor din lume. Antreprenorul american l-a întrecut şi pe Jeff Bezos în topul averilor şi singurul rival care mai stă în picioare rămâne Elon Musk, cel mai bogat om din lume
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vremea o ia razna în octombrie, în București: Temperaturi de vară și apoi de iarnă în următoarele 2 săptămâni, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe