Agenţia Europeană pentru Medicamente nu crede în a patra doză: „Nu există date care să susţină această abordare”

  • Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană şi-a exprimat marţi îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze de rapel a vaccinului COVID-19 .
  • Oficial EMA: Strategia de a administra doze de rapel la fiecare patru luni prezintă, ipotetic, riscul de a suprasolicita sistemul imunitar al oamenilor şi de a duce la oboseală în rândul populaţiei.
  • EMA a precizat că în prezent poartă discuţii cu dezvoltatorii de vaccinuri în cazul în care va fi nevoie de un vaccin actualizat.
733 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană pentru Medicamente nu crede în a patra doză: „Nu există date care să susţină această abordare”

Agenţia Europeană pentru Medicamente nu crede în a patra doză: „Nu există date care să susţină această abordare”

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană şi-a exprimat marţi îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze de rapel a vaccinului COVID-19 şi a declarat că nu există în prezent date care să susţină această abordare, relatează Reuters.

„În timp ce utilizarea unor rapeluri suplimentare poate face parte din planurile de urgenţă, vaccinările repetate la intervale scurte de timp nu ar reprezenta o strategie sustenabilă pe termen lung", a declarat Marco Cavaleri, şeful departamentului de strategie pentru vaccinuri din cadrul Agenţiei Europene pentru Medicamente, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul EMA şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că o strategie de a administra doze de rapel la fiecare patru luni prezintă, ipotetic, riscul de a suprasolicita sistemul imunitar al oamenilor şi de a duce la oboseală în rândul populaţiei.

Cavaleri a mai spus că sunt necesare mai multe date privind impactul noii variante asupra vaccinurilor şi o mai bună înţelegere a evoluţiei valului actual pentru a decide dacă este necesar un vaccin specific Omicron.

Este important să existe o bună discuţie în jurul alegerii compoziţiei vaccinului pentru a ne asigura că avem o strategie care nu este doar reactivă şi să încercăm să găsim o abordare care să fie potrivită pentru a preveni o viitoare variantă", a spus el.

EMA a precizat că în prezent poartă discuţii cu dezvoltatorii de vaccinuri în cazul în care va fi nevoie de un vaccin actualizat, dar a adăugat că orice astfel de schimbare va trebui să fie coordonată la nivel global.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici