Alimente hidratante care ajută corpul în perioada de vară

  • Transpirăm nutrienţi importanţi care ne menţin organismul în funcţiune, potrivit dieteticianului Laura Ligos.
  • Aceasta susţine că a mânca alimente bogate în apă şi electroliţi te poate ajuta să te simţi bine pe timp de vară.
4181 afișări
Imaginea articolului Alimente hidratante care ajută corpul în perioada de vară

Alimente hidratante care ajută corpul în perioada de vară

În timpul lunilor de vară, transpirăm apă şi nutrienţi esenţiali, ceea ce ne poate face să ne simţim obosiţi şi leneşi, a declarat dieteticianul Laura Ligos.
 
Dar există alimente pe care le putem mânca şi care ne hidratează corpul şi ne menţin răcoarea în acelaşi timp, a spus fondatoarea The Sassy Dietitian.
 
În plus faţă de a bea multă apă, consumul de fructe şi legume bogate în electroliţi poate ajuta la răcirea corpului şi vă poate da energie în sezonul cald, a spus ea.

Alimentele bogate în apă păstrează corpul hidratat mai mult timp

Potrivit lui Ligos, hidratarea este cel mai important mod de a rămâne răcoros atunci când este cald. Consumul de alimente cu cantităţi mari de apă în mod natural, cum ar fi pepenele roşu şi castraveţii, poate reface organismul, a spus Ligos. 
 
CDC recomandă să beţi o cană de 230 ml de apă la fiecare 15-20 minute atunci când faceţi activitate fizică într-o zi călduroasă, ceea ce echivalează cu aproximativ 1 litru la fiecare oră, potrivit Insider.

Electroliţii menţin corpul să funcţioneze corect

Electroliţii sunt importanţi de consumat într-o zi călduroasă, deoarece ajută la menţinerea funcţiilor esenţiale ale organismului, cum ar fi respiraţia, mişcarea muşchilor şi digestia, a spus Ligos. Sodiul, potasiul şi magneziul sunt trei dintre cei mai importanţi electroliţi care trebuie consumaţi zilnic, a spus ea.
 
Condimentarea uşoară a alimentelor cu sare de mare vă poate ajuta să obţineţi suficient sodiu în dieta zilnică. Sarea de mare este mai puţin procesată decât sarea de masă şi conţine oligoelemente, potrivit Asociaţiei Americane a Inimii, care recomandă ca oamenii să nu depăşească 2.300 mg (sau aproximativ 1 linguriţă) de sare pe zi. În jur de 1/3 linguriţă este recomandat pentru consumul zilnic de sodiu, potrivit Medical News Today.
 
Ligos a spus că bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, iar frunzele închise sunt bogate în magneziu. Ea a adăugat că majoritatea fructelor şi legumelor conţin suficienţi electroliţi pentru nevoile zilnice. Cu cât sunt mai proaspete, cu atât mai mulţi dintre aceşti nutrienţi vor avea, a spus ea. 
 
Aportul zilnic recomandat de electroliţi include 4.700 mg (puţin mai puţin de 1 linguriţă) de potasiu, 420 mg de magneziu pentru bărbaţi şi 320 mg de magneziu pentru femei.
 
Carbohidraţii pot fi deosebit de utili dacă faceţi multă activitate fizică, deoarece ajută la atragerea electroliţilor în celule, a spus ea. Ligos recomandă 30 de grame de carbohidraţi pe oră sau mai mult, în funcţie de cantitatea de exerciţii fizice. 
 
Salatele şi smoothie-urile funcţionează ca alternative la coacerea sau prăjirea alimentelor în interior, care vă pot încălzi bucătăria, a spus Ligos. Dacă doriţi să obţineţi ceva mai multe proteine în salată, ea recomandă să folosiţi o friteuză cu aer sau să faceţi grătarul afară, unde căldura poate fi dispersată. 
 
Pentru smoothie-urile sale, Ligos a spus că foloseşte un sortiment de fructe, iaurt grecesc sau pudră proteică şi alimente bogate în grăsimi, cum ar fi untul de arahide sau avocado. Smoothie-urile sunt o modalitate excelentă de a obţine apă şi electroliţi pentru o zi fără a fi nevoie să găteşti, potrivit lui Ligos.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici