Americanii investesc masiv ca să avem un vaccin pentru coronavirus cât mai repede. Când ar putea fi disponibil acesta

  • Guvernul SUA a investit 483 mil.$ pentru producerea pe scară largă a unui vaccin pentru coronavirus
  • Americanii nu mai aşteaptă testele de siguranţă, vor să fie siguri că pot produce la scară largă un vaccin contra Covid-19
  • Zeci de milioane de doze de vaccin pentru Covid-19 vor putea fi produse în fiecare lună, în 2021
1521 afișări
Imaginea articolului Americanii investesc masiv ca să avem un vaccin pentru coronavirus cât mai repede. Când ar putea fi disponibil acesta

Americanii investesc masiv ca să avem un vaccin pentru coronavirus cât mai repede. Când ar putea fi disponibil acesta

Am putea avea un vaccin pentru Covid-19 înainte de sfârşitul anului. O campanie americană, care a început deja testele pe oameni, a anunţat că în toamnă ar putea face testele finale. Iar guvernul american a investit 483 de milioane de dolari, pentru a se pregăti de producerea la scară largă a vaccinului. 

În lipsa unor tratamente eficiente pentru Covid-19 şi în faţa unei transmiteri globale rapide a virusului SARS-CoV-2, imunizarea populaţiei pare a fi singura soluţie pentru a putea eradica pandemia. Financial Times anunţă că anul acesta compania ar putea fabrica milioane de doze de vaccin pe lună, dar plănuieşte să angajeze încă 150 de oameni, care să lucreze în trei ture, şapte zile din şapte, în noi laboratoare, pentru a ajunge la zeci de milioane de doze de vaccin în 2021.

„Finanţarea ne permite să avansăm cât de rapid se poate. În loc să aşteptăm rezultatele testelor de siguranţă înainte de a trecere la creşterea capacităţii de producţie, compania poate cheltui acum bani pentru a fabrica doze de vaccin pentru studii la scară mare”, a declarat Stephane Bancel, directorul Moderna.

În vară, ar putea începe studiul pentru eficienţa vaccinului

În prima fază de testare a vaccinului mRNA-1273 au fost deja înregistraţi 45 de voluntari sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani. Institutul Naţional al Sănătăţii din SUA va adăuga la cohorta testată şi adulţi de peste 70 de ani. Dacă, în prima fază, vaccinul se va dovedi a fi sigur pentru sănătate, în vară va începe studiul pentru eficienţă, iar în toamnă vor fi înrolaţi mult mai mulţi oameni în studiul clinic, pentru a se observa şi eventualele efecte adverse.

Guvernul American a finanţat cu jumătate de miliard de dolari şi cea mai mare companie din domeniul medical din lume, Johnson& Johnson, pentru a studia o altă pistă pentru un vaccin. Gigantul a anunţat că, dacă vaccinul său va avea succes, îl va pune pe piaţă fără să aibă profit.

În cursa pentru imunizarea planetei de noul coronavirus sunt peste 70 de vaccinuri, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici