Analize gratuite pentru aproximativ 1.000 de persoane din cinci judeţe

Aproximativ 1000 de persoane din mediul rural din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu şi Ilfov vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am făcut destul”, organizată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

875 afișări
Imaginea articolului Analize gratuite pentru aproximativ 1.000 de persoane din cinci judeţe

Analize gratuite pentru aproximativ 1.000 de persoane din cinci judeţe

În weekend-urile din perioada 24 septembrie - 20 noiembrie 2022, aproximativ 1.000 de persoane din mediul rural vor beneficia de testări medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am făcut destul”, organizată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

Investigaţiile au ca scop depistarea bolilor oncologice şi includ: analize de sânge şi urină, ecografii mamare, consult urologic cu ecografie, teste PSA pentru prostată, dermatoscopii pentru depistarea afecţiunilor pielii, evaluare pentru riscul de cancer pulmonar, măsurarea tensiunii, glicemiei, greutăţii, înălţimii şi a riscului de a face boli cardiovasculare.

Aceste teste vor fi realizate de către medici specialişti şi rezidenţi, asistente medicale, studenţi la facultăţi de medicină şi elevi la şcoli postliceale sanitare.

Caravana de află la cea de-a noua ediţie şi anul acesta va ajunge în judeţele Argeş (comunele Brăduleţ, Corbeni şi Ştefan cel Mare), Dâmboviţa (Brăneşti), Prahova (Teşila), Giurgiu (Hotarele şi Izvoarele) şi Ilfov (Periş).

Astfel, în 1 şi 2 octombrie caravana va fi în comuna Brăduleţ, jud. Argeş, în 8 şi 9 octombrie, în comuna Corbeni, jud. Argeş, în 8, 15 şi 16 octombrie în comuna Brăneşti, jud. Dâmboviţa, în 15, 22 şi 23 octombrie în comuna Teşila, jud. Prahova, în 22, 29 şi 30 octombrie în comuna Hotarele, jud. Giurgiu, în 29 octombrie, 5 şi 6 noiembrie în comuna Izvoarele, jud. Giurgiu, în 5, 12 şi 13 noiembrie în comuna Periş, jud. Ilfov, în 12, 19 şi 20 noiembrie în comuna Ştefan cel Mare, jud. Argeş.

În acest an se vor face câte două vizite în fiecare sat. În primul weekend se vor recolta probele de sânge şi urină, iar în al doilea, odată cu venirea rezultatelor, se vor alătura şi medicii pentru investigaţii mai amănunţite.

„Pe lângă testările medicale gratuite, caravana aduce şi o importantă componentă educaţională pacienţilor din mediul rural. Aceştia vor fi în dialog constant cu medicii şi voluntarii despre importanţa prevenţiei şi investigaţiilor medicale, vor avea acces la pliante şi broşuri informative şi vor putea vizualiza video-uri educative în sălile de aşteptare. De asemenea, pacienţii cu suspiciuni de cancer vor fi redirecţionaţi pentru investigaţii suplimentare gratuite şi sprijiniţi pe tot parcursul acestui proces”, spun organizatorii.

Pe parcursul celor opt ediţii precedente, caravana a testat peste 8.500 de persoane din localităţi rurale din 35 de judeţe, cu implicarea a peste 500 de medici, asistente şi studenţi voluntari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici