Clujul construieşte primul Spitalul Pediatric Monobloc din ultimii 33 de ani, din România

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat miercuri indicatorii de construire ai Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj, acesta fiind primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluţie, de către o autoritate publică.

464 afișări
Imaginea articolului Clujul construieşte primul Spitalul Pediatric Monobloc din ultimii 33 de ani, din România

Clujul construieşte primul Spitalul Pediatric Monobloc din ultimii 33 de ani, din România

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat, în cadrul şedinţei ordinare de miercuri, indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj.

„Această prioritate absolută a forului administrativ judeţean avansează în ritm susţinut, dorinţa noastră fiind aceea de a demara, într-un timp cât mai scurt, licitaţia de execuţie a lucrărilor. Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătăţii, deservind pacienţi din întreaga ţară”, a spus Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Investiţia are o valoare totală de peste 400 de milioane de euro.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluţie, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de aproximativ 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci şi va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI şi 51 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Potrivit reprezentanţilor CJ Cluj, unitatea cu profil regional, care va fi şi un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelenţă clinică şi ştiinţifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg şi complex de servicii medicale destinate micuţilor pacienţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici