Costache spune că Institutul Cantacuzino ar putea produce vaccinuri în 5 ani: E bine să fim realişti

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a anunţat, marţi, că Institutul Cantacuzino va putea produce vaccinuri în următorii 4 sau 5 ani şi, deocamdată, această instituţie va rămâne în subordinea Ministerului Apărării.

175 afișări
Imaginea articolului Costache spune că Institutul Cantacuzino ar putea produce vaccinuri în 5 ani: E bine să fim realişti

Costache spune că Institutul Cantacuzino ar putea produce vaccinuri în 5 ani: E bine să fim realişti

„Institutul Cantacuzino - deja discutăm între noi. Înteleg ca stă foarte bine organizat. Se poate organiza, dar va dura între 4 şi 5 ani până va produce vaccinuri”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Digi24.

Acesta a spus că momentan Cantacuzino rămâne în subordinea Ministerului Apărării.

Întrebat despre declaraţiile fostului guvern, care anunţa că institutul ar putea produce vaccinuri în maximum 2 ani, ministrul a spus că acestea sunt detaliile pe care le-a primit.

„E bine să fim realişti. Să fim exacţi. Nu am făcut audit la Institutul Cantacuzino. Informaţiile sunt despre un institut care nu este în subordinea mea”, a explicat Victor Costache.

În luna aprilie 2019, Gabriel Leş a spus, în calitate de ministru al Apărării, că s-ar putea ca, din 2020, la Cantacuzino să fie produse vaccinuri: „Vreau să fiu foarte sincer, cu toate că Ministerul Apărării Naţionale de la preluare, de un an şi jumătate, şi-a asumat şi doi ani ca termen de livrare a unor vaccinuri, nu cred că vom reuşi să-l respectăm. Dar, cel târziu până la mijlocul anului viitor, dacă toate lucrurile merg pe drumul pe care am pornit acum, cred că vom putea discuta şi despre aceste vaccinuri”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici